Nieuwe 120x600
foto van Oost-Spanjevlag van Oost-Spanje
Toeristische kaart van Oost-Spanje
Toeristische kaart van Oost-Spanje

vorige regio Noordoost-Spanje Bezienswaardigheden Oost-Spanje  volgende regio Zuidoost-Spanje


cultuur  Cultuur
natuur  Natuur
religie  Religie
architectuur bouwwerk  Gebouw
museum  Museum
sport recreatie  Activiteit
pretpark dierentuin  Pretpark
ligging van het gebied Oost-Spanje


1 type 

Museum de Bellas Artes in Valencia

: o.a. schilderijen van Velázquez en Pinturicchio.2 type 

Sagunto

: Oud romeins stadje met de overblijfselen van een romeins theater en het kasteel van Sagunt.

3 type 

Kasteel van Denia

: Grote badplaats, gesticht in het Griekse tijdperk, aan de Costa Blanca. Het kasteel en de directe opgeving laat overblijfselen van verschillende perioden zien: het Romeinse tijdperk, het Moorse tijdperk en het Christelijke tijdperk.

4 type 

Penyal D'Ifach

: Natuurpark in de vorm van een (kalk)-rotsformatie (332 meter hoog) verbonden door een landengte met het vasteland in de baai van Calp. Het is mogelijk de rots te beklimmen deels via een wandeltunnel.

5 type 

Guadalest

: Bergdorp in het achterland van Benidorm (25 km). Bezienswaardige monumenten zijn het kasteel van Alcozaiba, het kasteel van San José (11e eeuws) en een 18e eeuwse kerk in Barokstijl. Het toeristische dorp is vrijwel geheel autovrij en is dus alleen wandelend te bekijken.

6 type 

Orihuela

: Klein stadje aan de Segura niet ver van de stad Murcia met nog relatief weinig toeristen met een kathedraal (met kunst van Velázquez) en een Arabisch kasteel. De plaats is zeer lang de bisschopszetel van de provincie Alicante geweest en dit is nog steeds merkbaar.

7 type 

Eiland Tabarca

: Klein vlak eiland van ongeveer 2 kilometer lang voor de kust bij Santa Pola (ten zuiden van Alicante). Het eiland is te bereiken met de boot vanuit Alicante of Santa Pola en leent zich bij uitstek om te wandelen.

8 type 

Natuurpark del Carrascal de la Font Roja

: Bosrijk wandelgebied temidden van kalksteen in de buurt van Alcoi en Ibi.fauna. De fauna bestaat uit zwijnen, wilde katten en dassen.

9 type 

Morella

: Stadje in het binnenland en in het noorden van de provincie Castellon. Het plaatsje is geheel omgeven door oude middeleeuwse stadsmuren met zes stadspoorten. Op een rots boven het centrum kijkt een ruïne over het plaatsje uit.

10 type 

Villafamés

: Plaats met de ruïnes van een moslim-kasteel 25 kilometer ten noorden van Castellón. Het plaatsje met rode zandsteen heeft verder een goed modern kunstmuseum (o.a. Miró).

11 type 

Natuurgebied desierto de las palmas

: Niet ver van Benicasim net achter de kust ligt dit wandel- en fietsgebied met een oud mooi vervallen klooster en een nieuw klooster. De hoogste berg in het gebied is de Bartolo met 729 meter. Ook is er een botanische tuin te vinden.

12 type 

Alicante

: Deze stad aan de Middellandse zee is iets minder bekend om zijn mooie bezienswaardigheden maar wel om zijn nachtleven met vele studenten. Bezienswaardig zijn o.a. Castillo de San Fernando, Castillo de Santa Barbara en de oude stad (Casco Antiguo).

13 type 

Islas Columbretes

: Eilandengroep 56 km uit de kust van Castellón bestaande uit de eilanden Illa Grossa (Columbrete Grande), La Foradada, La Ferrera en El Carallot. De totale grootte is slechts 19 hectare en de eilanden zijn van vulkanische oorsprong. De fauna bestaat o.a. uit de De Eleonora valk en de Audouins meeuw. Verder staat op het grootste eiland een vuurtoren.

14 type 

Onda

: Natuurhistorisch museum (Museo nacional de ciencias naturales El Carmen). Andere bezienswaardigheden in dit keramiek-stadje 20 kilometer van de kust is de Moorse ruïne met museum.

15 type 

Peníscola

: Schiereiland (het Gibraltar van Valencia) in het noorden van de provincie met een kasteel op rotsen aan de Costa del Azahar.

16 type 

Castellón de la Plana

: Hoofdstad van Castellon aan de Costa del Azahar. Monumentale gebouwen rond Plaza Mayor.

17 type 

Valencia

: Deze stad aan de Costa del Azahar is één van de grootste plaatsen van Spanje en is de bakermat van de Paella. Valencia staat bekend om zijn mooie parken en tuinen (o.a. Parque Natural de la Albufera, Jardín Botánico) en art nouveau-architectuur. Daarnaast is het Ciudad de las Artes y las Ciencias (stad van de kunsten en de wetenschappen) een absolute toeristische topper die u niet mag missen op stedentrip naar deze mediterrane stad.

18 type 

Morella

: Klein mooi ommuurd vestingstadje in het achterland van de Costa del Azahar in Gotische bouwstijl.

19 type 

Elche (Elx)

: Stad in het binnenland van de Costa Blanca met vele palmbomen o.a. Huerto del Cura en de palmboomgaarden van Sant Plàcid. Andere reistips zijn: Alcázar de la Señoría, kasteel bij het gemeentepark en Arabische baden (Baños Arabes).

20 type 

El Puig

: Oud klooster met musea in het noorden van de provincie Valencia.

21 type 

Gandia

: Paleis Ducal de Gandía (kustplaats) in het zuiden van de provincie aan de kust met verschillende bouwstijlen. Het gebouw heeft twee poorten, een gotische en één uit de Renaissance. Het bijzondere interieur heeft een aantal grote ruimtes zoals de Golden Gallery (barokstijl).

22 type 

Játiva

: Kasteel (ruïne) van Játiva bij het plaatsje Xativa (rechteroever van de rivier de Albaida) 40 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Valencia. Het plaatsje wordt gekenmerkt door diverse fonteinen, brede en schaduwrijke straten met cipressen en iepen.

23 type 

Buñol

: Klein stadje een kleine 40 kilometer ten westen van Valencia bekend om het tomatengevecht Tomatina (laatste woensdag van augustus).

Hotels in Oost-Spanje

Booking.com

Algemene informatie Oost-Spanje

bevolking
dichtheid (inw/km2)
oppervlakte (km2)
stedenValencia, Castellón de la Plana, Gandia, Teruel
zonuren in winter6
zonuren in zomer11
toerisme (%)
landschapcostas
hoogste puntCalderón 1837 meter

Links vakantie naar Oost-Spanje

Toerisme Europa

Portaal naar Europa:algemene informatie over vakantieland Spanje.

Spaanse eilanden:algemene informatie over de eilanden van Spanje.

Bezienswaardigheden Frankrijk :Toeristische info over vakantieland Frankrijk.

Overwinteren - Emigreren naar Oost-Spanje


Youtube Bezienswaardigheden Oost-Spanje video - filmpjeLandgebruik Oost-Spanje

 Bos    km2 
 % 
 Overige natuur    km2 
 % 
 Landbouw    km2 
 % 
 Grasland    km2 
 % 
 Water    km2 
 % 
 Stedelijk gebied    km2 
 % 

Klimaat: Gemiddelde dagtemperatuur (°C) en Neerslag (mm)

Weersvoorspelling  


Weather Valence

Het weer en klimaat

Het huidige weer in Valencia:
Onbewolkt
Temperatuur24 graden Celcius
Regen laatste 3 uurGeen neerslag
Windkracht - bft3(ZuidOost)
Luchtdruk1014 mb
Vochtigheid67 %
Daglengte14 uur en 57 minuten
Zonopkomst06:35 Europe/Amsterdam
Zonsondergang21:32


Weersvoorspelling - Weersverwachting .

Webcams  


 Specialist voor reizen naar Portugal en Spanje