Nieuwe 120x600


Bergen, gebergtes, heuvels en toppen in Spanje

foto van Bergen

Bergen


1)

Picos de Europa

: Schitterend gebergte (nationaal park) in Noord-Spanje met als hoogste top: Torre de Cerredo (2648 meter).

2)

Pyreneeën

: Grensgebergte tussen Frankrijk en Spanje. Een paradijs voor de actieve wandelaar. Het hoogste punt is de berg Aneto (3404 meter) in het noordoosten van Aragón.4)

Montes de Toledo

: Zeer dunbevolkt prachtig gebied met het Nationaal Park Cabañeros als hoogtepunt. In deze Serengeti van Spanje is veel fauna te zien. U beleeft dit landschap bij uitstek bij wandelen of fietsen.

5)

Sierra Nevada

: Dit is het dak van het vasteland van Spanje met de Mulhacén (3482 m) als hoogste top. U kunt hier zelfs uw skivakantie combineren met uw strandvakantie aan de Costa del Sol. Het is de hoogste berg van heel West-Europa na de Alpen. Het hoge gebergte werd gevormd tijdens de Alpiene plooiingsfase in het Tertiair.

6)

Sierra de Guadarrama

: Dit gebergte vlakbij Madrid en Segovia is een bekend buitensport-gebied. De hoogste berg is de Peñalara met een hoogte van 2430 meter. De toppen van dit 80 kilometer lange gebergte zijn relatief vlak.

7)

Sierra Morena

: Wat lager gebergte met verschillende natuurparken op de grens van Andalusië en Extremadura met veel wandel- en fietsmogelijkheden. In Aracena kunt u een grot bezoeken.

8)

El Teide (Tenerife)

: De hoogste berg van Spanje bevindt zich op het Canarische eiland Tenerife en heeft een hoogte van 3718 meter. Het vulkaaneiland bestaat verder nog uit de Teno (in het westen) en het Anaga gebergte in het oosten.


Specialist voor reizen naar Portugal en Spanje