Nieuwe 120x600


De lekkerste spaanse recepten en tapas-gerechten

foto van Spaanse_recepten

Spaanse recepten


1)

Sardientjes

: Bestrooi de visjes met grof gemalen zeezout, peterselie en besprenkel ze met citroen-sap. Gril de sardientjes op de Barbecue (BBQ) aan elke zijde ongeveer 3 minuten. Indien in de pan klaargemaakt kunt u er nog wat witte wijn bijdoen.

2)

Gehaktballetjes in tomatensaus

: Vermeng het gehakt met knoflook, peper, zout, ei en een vermalen gedroogd wit sneetje brood en draai er balletjes van. Bak de balletjes bruin en voeg er vervolgens gebakken ui en tomaat aan toe.4)

cruzcampo

: Eet de tapas onder het genot van een spaanse biertje.

5)

Tortilla espanol

: Spaanse tortilla bereid je door gebakken uien en schijfjes kort gekookte aardappels, in een koekepan met wat olijfolie, te beschenken met een ruime hoeveelheid geklopte eieren. De aardappels en uien dienen geheel bedekt te zijn. Bak op laag vuur elke zijde ongeveer 15 minuten. Het omdraaien gaat het handigst door middel van het plaatsen van een bord op de tortilla.

6)

ham champignon kroketjes

: Maak in een koekepan een mengsel van uien, champignon, ham, peper, bloem en melk. Laat het mengsel afkoelen en maak er kroketjes van die je door de bloem, ei en paneermeel haalt. Frituur de kroketjes vervolgens op 180 graden.

7)

Paella

: Dit is van oorsprong een Valenciaans gerecht en bestaat traditioneel uit onder andere rijst, garnalen, mosselen en diverse groenten (paprika, uit, tomaat). Dit gerecht heeft een langere bereidingstijd in tegenstelling tot de meeste tapas-gerechten.

8)

Sangria

: rode wijn met vruchten


Specialist voor reizen naar Portugal en Spanje