Nieuwe 120x600


Alle nationale parken van Spanje (klikbare kaart)

Aigestortes i Estany de San Maurici Archipilago de la Cabrera Cabaeros Doana Islas Atlnticas Ordesa y Monte Perdido Picos de Europa Sierra Nevada Tablas de Daimiel Kaart van Nationale parken van Spanje

Nationale parken


1)

Nationaal park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (Catalonië)

: Park met meer dan 200 meren met de indrukwekkende kliffen "Els Encantats" en de karakteristieke berg (Aigüestortes). Het is een echt paradijs voor liefhebbers van de natuur: meren, beekjes, watervallen, moerassen, ruige bergen en weelderige bossen van zwarte den, spar, dennen, berken en beuken.

2)

Nationaal park Picos de Europa (Asturië, León en Cantabrië)

: Picos de Europa is de de grootste kalksteen formatie van het Atlantische deel van Europa met belangrijke karst-processen, depressies tot wel 1000 meter en glaciale erosie en het voorkomen van zeer heldere meren.4)

Nationaal park Tablas de Daimiel (Castilla-La Mancha)

: Rivier ecosysteem (wetlands) met veel watervogels op de samenkomst van twee rivieren.

5)

Nationaal park Teide (Canarische Eilanden)

: Dit is het grootste en oudste park van de Canarische eilanden met een bijzonder geologisch landschap in de vorm van spectaculaire vulkanische kegels en lavastromen met schitterende kleuren en vormen.

6)

Nationaal park Timanfaya (Canarische Eilanden)

: Dit nationaal landschap aan de westzijde van Lanzarote (Canarische eilanden) is ruim 5100 hectare groot en bestaat uit een ruig vulkanisch landschap gedomineerd door de kleuren zwart (basalt lava) en rood zand. De biologische rijkdom bestaat uit een groot aantal endemische planten en dieren.

7)

Nationaal park Archipiélago de Cabrera (Balearen)

: Nationaal park grotendeels bestaande uit marien gebied ten zuiden van het eiland Mallorca en de archipel van Cabrera.

8)

Nationaal park Cabañeros (Castilla-La Mancha)

: Dit gebied in Montes de Toledo in de provincies Ciudad Real en Toledo is 41.000 hectare groot. In het gebied leven o.a. arenden, gieren, zwarte ooievaars, herten, wilde zwijnen en reeën. Dit gebied wordt ook wel de 'Serengeti van Spanje' genoemd. Het gebied bestaat uit mediterraan bos (kurk- en steeneiken) met bergen tussen de 800 en 1500 meter met brede valleien daartussen. Ideaal als natuur-dagtrip vanuit Toledo.

9)

Nationaal park Caldera de Taburiente (Canarische Eilanden)

: Het bijna 4700 hectare grote Nationale Park Caldera de Taburiente op het eiland La Palma (Canarische Eilanden) wordt gekenmerkt door een acht kilometer grote caldera. Het is de grootste erosiekrater in de wereld met een diepte van 1500 meter.Het hoogste punt is de Roque de Muchachos (2426 meter) en het bezoekerscentrum is te vinden bij El Paso.

10)

Nationaal park Doñana (Andalusië)

: Het 54.000 hectare grote Nationale park Doñana in de provincies Huelva en Sevilla aan de Atlantische kust en de oude monding van de Guadalquivir rivier is één van de belangrijkste wetlands in Europa. Het is een broed-en overwinteringsgebied voor duizenden vogels (o.a. Spaanse keizerarend) uit Europa en Afrika. Ook de Iberische lynx komt hier nog voor. Het ecosysteem in Doñana bestaat uit stranden, duinen en moerassen en geeft het park een unieke sfeer. Het gebied is erg vlak het hoogste punt is Loma del Chocolate met een hoogte van 47 meter boven zeeniveau.

11)

Nationaal park Garajonay (Canarische Eilanden)

: Dit nationale park op La Gomera is 4000 hectare groot en is bekend om de laurierbos-vegetatie (laurisilva), geologische monumenten en de bijzonder fauna. Het laurierbos zijn overblijfselen van de zogenaamde tertiaire flora, altijd groene bossen die vroeger in geheel Europa voorkwamen. Het is daarmee één van de oudere natuurlijke bossen in Europa. De bijzondere fauan bestaat uit gele kwikstaarten, laurierduifen en gekkos.

12)

Nationaal park Islas Atlánticas de Galicia (Galicië)

: Gebied bij Rías Baixas in Galicië (provincies Pontevedra en A Coruña) bestaande uit de eilanden (archipels) Cíes, Sálvora, Ons en Cortegada. Het grootste gedeelte van dit park is maritiem van aard (7200 hectare), het landgedeelte (eilanden) bedraagt 1200 hectare. Het gebied bestaat uit rotsen, struikvegetatie, duinen, stranden en schitterende zeebodems.

13)

Nationaal park Monfraguë (Extremadura)

: Gebied in Zuidwest-Spanje (Extremadura - Cáceres) ten noorden van Trujillo met een oppervlakte van 18.000 hectare. Het gebied is pas sinds kort nationaal natuurpark en is met name voor vogeliefhebbers en natuur-bewonderaars interessant. Het gebied bestaat uit heuvels met bossen (kurkeiken, steeneiken, wilde olijven), weides en rotsachtig gebied

14)

Nationaal park Ordesa y Monte Perdido (Aragón)

: Gebied in de Pyreneeën in de provincie Huesca, autonome regio Aragón. Het landschap van dit nationale park laat grote contrasten zien: extreme dorheid van de hogere gebieden en groene valleien bedekt met weiden en bossen. Ook komen hier watervallen, kloven en ravijnen voor. Het hoogste punt is de Mount Perdido met een hoogte van 3350 meter.